TISKOVÁ ZPRÁVA   února 28, 2024

John Deere představuje nové sklízecí mlátičky S7

 s7-900-combine-harvesting-wheat

Walldorf, 28. února 2024 – Společnost John Deere dnes na veletrhu Commodity Classic v Houstonu (Texas, USA) představila novou sklízecí mlátičku S7. Tento stroj nabízí vyšší efektivitu díky nejnovějším motorům John Deere a vyšší produktivitu díky pokročilým automatizačním technologiím. Model S7 má novou kabinu, nový vzhled i název a také integrované pokročilé funkce pro precizní zemědělství. Navíc využívá širokou škálu inovativních technologií, které byly s úspěchem zavedeny u sklízecích mlátiček John Deere X9.

Výkon při sklizni
Nové sklízecí mlátičky S7 jsou vybavené motory JDX nejnovější generace. Motor JD9X o objemu 9 litrů pohání model S7 700, zatímco modely S7 800, S7 850 a S7 900 jsou poháněny motorem JD14X o objemu 13,6 litru. Motory John Deere se osvědčily při práci na poli a poskytují dobré výsledky za všech podmínek sklizně. Za zmínku stojí zejména skutečnost, že motor JD14X s funkcí HarvestMotionTM dosahuje maximálního výkonu při snížených otáčkách pouhých 2 000 ot./min. Nový model S7 navíc využívá systém drcení a distribuce posklizňových zbytků jako model X9, což dále zvyšuje jeho celkovou efektivitu. Vyprazdňovací šnekový dopravník modelu S7 je vybavený nastavitelnou koncovkou, kterou lze ovládat z kabiny.

Vylepšená automatizace sklizně
Sklízecí mlátičky S7 umožňují lepší využití automatizačních prvků pomocí volitelných technologických balíčků. Ty zahrnují například funkci automatického nastavení mlátičky při sklizni. Během sklízení dochází k upravování pěti parametrů sklízecí mlátičky na základě limitních hodnot ztrát zrna, množství nečistot a míry poškození zrna. Model S7 nově využívá také prediktivní automatizaci pojezdové rychlosti. Tento prediktivní systém snímá plodiny pomocí několika různých zdrojů včetně satelitních snímků biomasy a obrazu z inteligentních kamer. Model S7 tento živý obraz využívá k detekci výšky plodiny nebo přítomnosti prolehaných míst, a na základě toho v reálném čase upravuje pojezdovou rychlost.

Nová kabina a integrované funkce precizního zemědělství
Nová kabina – stejná jako u vlajkové lodi X9 – je vybavená displejem G5Plus CommandCenter™, který umožňuje využívat funkce chytrého zemědělství, například AutoTracTM, automatické otáčení AutoTracTM, dokumentace a DataSync. Celkový komfort obsluhy dále zvyšuje nový displej v rohovém sloupku s vysokým rozlišením, uživatelsky přívětivým rozhraním a digitálními údaji o výkonu sklízecí mlátičky. Integrovaný přijímač StarFire™ zajišťuje výjimečnou stabilitu signálu a přesnost mezi přejezdy 2,5 cm. Integrované funkce precizního zemědělství dále doplňuje technologie JDLink™, která zajišťuje obousměrné připojení pro automatické nahrávání údajů o plodinách a stroji do John Deere Operations Center™ a vzdálené monitorování stroje v reálném čase. Toto připojení je nezbytné pro maximalizaci provozuschopnosti během sklizně.

Nový design a název
Nový design sklízecích mlátiček S7 podtrhuje příbuznost s vlajkovou lodí John Deere X9, a to například dynamickým tvarem bočních panelů, který zákazníci znají právě z modelu X9. Nový styl pojmenování uvádí v názvu každého modelu technologii separačního ústrojí, modelovou řadu, celkovou kapacitu a v budoucnu bude uvádět i hlavní aktualizace dané řady.

Aktualizace sklízecích mlátiček X9 pro modelový rok 2025
Na veletrhu Commodity Classic byly také představeny aktualizace sklízecích mlátiček X9. Počínaje modelovým rokem 2025 budou všechny automatizační funkce představené u modelů S7 dostupné i u vlajkových sklízecích mlátiček John Deere. U všech modelů sklízecích mlátiček X9 bude navíc nově dostupná i technologie snímání kvality zrna známá z řad S7 a T.