Tisková zpráva   15. listopadu 2021

Nová řada John Deere 6R

S chytrou technologií zvládnete víc

6R

6R

Walldorf, 15.listopadu 2021 – Od svého uvedení na trh v roce 2011 se staly traktory John Deere řady 6R synonymem jak výkonu na poli, v dopravě a též i technologiích precizního zemědělství. Čtrnáct modelů nové generace s výkonem od 110 do 250 koní, které se představují tento měsíc, posouvají chytrou technologii ještě o stupeň výš, tak aby pomohly obsluze zvládnout více než kdy dříve.

 

Mezi čtyři zcela nové modely patří nejsilnější model se čtyřválcovým motorem 6R 150 a šestiválcový typ 6R 185 přepravní speciál pro farmáře, kteří tráví hodně času na silnici.

 

Hlavní novou funkcí traktorů řady 6R je systém 1-Click-Go AutoSetup, který výrazně zjednodušuje a zrychluje nastavení traktoru a nářadí. Obsluha na poli může ušetřit až 90 % kliknutí na displej a traktor s nářadím bude přitom vždy správně nastavený.

 

Všechna potřebná nastavení je možné předem naplánovat a spravovat v cloudu, včetně agronomických dat, jako jsou hranice pole, naváděcí linie nebo aplikační mapy. Jakmile traktor přejede hranici pole, je uložené nastavení okamžitě k dispozici, takže i nezkušená obsluha může být rychlá přesná a nechybující.

 

Kromě zjednodušení ovládání díky funkci AutoSetup jsme se zaměřili také na pohodlí obsluhy. Například zmizela klasická přístrojová deska, díky tomu se zlepšil výhled dopředu. Kompletní ovládání a nastavení, je v opěrce CommandARM  s integrovaným displejem. Základní provozní ukazatele 
a informace se zobrazují na displeji v rohovém sloupku.

 

Dalším novým ovládacím prvkem je E-joystick, který využijete především při práci s čelním nakladačem. Obsluha si může libovolně přizpůsobit rozvržení jednotlivých tlačítek a snadno změnit směr jízdy pomocí tlačítka reverzace.  Bezpečnostní klapku nahradil speciální systém rozpoznání ruky.

 

Čelní nakladače mohou být vybaveny dynamickým systémem vážení, který funguje za jízdy, tedy není nutné stát, pokud vážíte naložený materiál. Funkce návrat do původní polohy umí uložit až čtyři polohy nářadí a výložníku které aktivujete jedním kliknutím. Další funkce udržování horizontální polohy brání ztrátám materiálu.

 

Inteligentní řízení výkonu je u nové řady 6R ještě chytřejší. To znamená, že kromě funkce inteligentního navýšení výkonu při přepravě a u aplikací využívajících vývodový hřídel, může dojít k navýšení výkonu i při aplikacích odebírajících výkon hydraulický. Traktory se čtyřválcovými motory nyní nabízejí navýšení až 20 koní a šestiválcové až 40 koní využitelných pro pohon ventilátorů, čerpadel a dalších strojů, jako jsou baličky, cisterny na kejdu a secí stroje.

 

Koncem roku 2022 nabídne satelitní přijímač StarFire™ technologií precizního zemědělství s ještě lepším výkonem. Bez ohledu na zvolenou úroveň přesnosti korekčního signálu bude tento nový přijímač poskytovat mimořádně stabilní signál při práci v zastíněných místech.

 

Dalším hlavním rysem nejnovější řady 6R je nový design. Kapotu a zrcátka znáte z řady velkých traktorů John Deere a rovněž způsob značení je převzatý z modelů řady 7R, 8R a 9R. Za názvem řady 6R následuje hodnota jmenovitého výkonu motoru.

 

Řada 6R se rozšířila o čtyři nové modely traktorů, které splňují požadavky nejnáročnějších zákazníků. V čele stojí výkonný, ale přitom kompaktní traktor 6R 185 s maximálním výkonem v navýšení až 234 koní, který je navržen speciálně pro přepravu. Druhým je univerzální a obratný traktor 6R 150 se čtyřválcovým motorem a vysokým dovoleným zatížením, který nalezne využití na farmách s živočišnou výrobou.

 

Nová řada také nabízí více variant převodovek. Kromě známých převodovek AutoQuad™ Plus a AutoPowr™/IVT™ si u čtyřválcových modelů zákazníci nyní mohou zvolit i převodovku CommandQuad™.

 

6R 185: Král silnic

 

Nový traktor 6R 185 se zaměřuje na zemědělce a poskytovatele služeb, kteří hledají kompaktní, univerzální a výkonný šestiválcový traktor pro přepravu, který by však zároveň splnil náročné požadavky na výkon hydrauliky. Jeho maximální výkon s inteligentním řízením výkonu je až 234 koní.

 

Díky rozvoru náprav pouhých 2,76 m je traktor 6R 185 obratnější a lehčí než další modely řady 6R s rozvorem náprav 2,8 m nebo 2,9 m. Kombinace osvědčeného motoru John Deere PowerTech™ PSS o objemu 6,8l a  komfortní, účinné převodovky AutoPowr™ je zárukou nízké spotřeby paliva při přepravě.

 

Dobře známý model 6R 250 ustanovil rekord spotřeby u přepravních aplikací a společnost John Deere je přesvědčena, že také traktor 6R 185 bude ve své kategorii důstojným pokračovatelem.

 

6R 150: Všestranný pomocník

 

Smíšené farmy preferují obratné čtyřválcové traktory, ale zároveň potřebují více výkonu, než před lety. Model 6R 150 s maximálním výkonem 165 
a s inteligentním řízením výkonu až 177 koní je aktuálně nejsilnějším čtyřválcovým modelem a dokonale pokrývá tento segment zákazníků. Zvětšil se také sortiment nabízených pneumatik, přičemž zadní kola jsou k dispozici až do rozměru 650/65 R38. Díky krátkému rozvoru náprav 2,58 m je stroj stále velmi obratný.

 

Vzhledem k nízké pohotovostní hmotnosti pouhých 6,5 tun a celkové povolené hmotnosti 10,45 tun oceníte vysoké užitečné zatížení až čtyři tuny. Získáte tedy výkon šestiválcového traktoru, ale zároveň přednosti čtyřválcového stroje, tj. nízkou hmotnost, kompaktní rozměry v kombinaci s obratností.

 

Pokud potřebujete pracovat s těžším nářadím, síla zadního tříbodového závěsu se zvýšila o 12 %. Traktor 6R 150 taky nabízí variantu hydrogenerátoru 155l, který umožní výrazně zrychlit práci s čelním nakladačem při nižších otáčkách motoru.