Tisková zpráva   12. srpna

Sklízecí řezačky John Deere dostávají nové funkce

Vyšší výkon a vysoká průchodnost

30R front

John Deere aktualizuje své portfolio sklízecích řezaček řady 8000 a 9000 pro modelový rok 23. Zaměřuje se přitom především na menší modely řady 8000. Významných vylepšení, která dále zvyšují výkon, se ale dočkala i řada 9000. Modelovou řadu sběračů doplňuje nový špičkový model 30R, který zvyšuje výkon zejména u vyšších výkonnostních segmentů.

Nové sklízecí řezačky řady 8000
Modely 8100, 8200 a 8300 prošly kromě faceliftu také zvýšením výkonu. Sklízecí řezačka 8100 s motorem o objemu 9 l nyní dosahuje maximálního výkonu 431 k a nahrazuje současný model 8200. Pro rok 2023 dostane sklízecí řezačka 8200 větší motor o objemu 13,5 litru, což zvýší její výkon o 34 k na celkových 465 k. Jako poslední zástupce řady 8000 prošel zvýšením maximálního výkonu nový model 8300, a to z 490 k na současných 505 k.

Pro další zvýšení výkonu a snížení provozních nákladů dostalo zařízení pro zpracování zrna Dura LineTM novou povrchovou úpravu – Busa®CLAD. Tato úprava byla vyvinuta speciálně pro vysoce namáhané strojní části a je dostupná u všech modelů řady 8000 a 9000. Kromě toho, že prodlužuje životnost, také snižuje opotřebení na tunu a s ním spojené náklady.

Novinky u řady 9000
Stejně jako sklízecí řezačky 9500 a 9600 má nyní i model 9700 motor JD18X, který nevyžaduje kapalinu pro úpravu výfukových plynů vznětových motorů (DEF). Tento 18litrový motor John Deere zvyšuje výkonnost sklízecí řezačky. Je také vybaven novou technologií ​HarvestMotion™ Plus, která zajišťuje mimořádné zvýšení točivého momentu a ještě vyšší výkon při nízkých otáčkách motoru. Díky tomu má nyní sklízecí řezačka 9700 výkon až 825 k.

Kromě toho jsou nyní všechny samojízdné sklízecí řezačky řady 9000 vybaveny nově navrženým vyprazdňovacím skluzem, který je o 20 cm delší než jeho předchozí verze. Díky optimalizovaným tvarům a konstrukci umožňuje vyšší průchodnost a poskytuje lepší přehled při řezání. Přidané otvory usnadňují údržbu..

Nový model 30R – sběrač s vysokou průchodností
Aby bylo možné využít výkon stroje John Deere naplno, vyvinula společnost Kemper™ nový sběrač travin 30R s pracovní šířkou 2,7 metru. Nové sběrače řady R jsou vybaveny velkým šnekem o průměru 80 cm, většími šroubovicemi šneku o průměru 20 cm a 6 tyčemi se zuby o průměru 6,5 mm a jsou navrženy pro vysoký výkon. Abyste mohli využít plný výkon stroje John Deere i při další sklizni, je model 30R vybaven bezřetězovým pohonem a odolnými opotřebitelnými díly, které snižují náklady na údržbu.

AutoSetup – snadné a rychlé plánování práce
John Deere nabízí řadu řešení pro zvýšení komfortu obsluhy v hektickém období sklizně. Jedním z nich je AutoSetup. Pokud je stroj vybaven modemem JDLinkTM, může si s John Deere Operations CenterTM bezdrátově a zdarma vyměňovat data. Pracovní postupy lze díky tomu nastavovat, plánovat a monitorovat z jednoho online portálu. Pomocí nástroje John Deere AutoSetup je pak možné tyto informace odesílat sklízecím řezačkám přímo na pole. Jakmile stroj přejede vyznačené hranice pole, naplánované úkoly se automaticky zobrazí na displeji 4. generace. Řidič má tak přímý přístup k informacím o požadovaných trasách, pracovním nastavení a hranicích pole.