TISKOVÁ ZPRÁVA   20. června

Aktivace AutoTrac™ TIM

Snadnější použití AutoTrac™ se stroji jiných výrobců

Zemědělci a poskytovatelé služeb se strojovým parkem traktorů různých značek mohou nyní využít aktivaci AutoTrac™ TIM (Tractor-Implement-Management) John Deere pro univerzální displeje 4. generace. To znamená, že prověřený systém navádění AutoTracTM lze použít na všech traktorech s funkcí navádění TIM certifikovanou sdružením AEF (Agricultural Electronics Foundation). Stávající dobře známá řešení navádění strojů ve vozových parcích s více značkami jsou AutoTracTM Universal 300 a Reichhardt GREEN FIT. Nový AutoTracTM TIM představuje plně integrovanou doplňující výbavu. Hlavní výhodou je, že nejsou potřeba žádné další komponenty ve smyslu volantu nebo řídicí jednotky.

 

Jedná se o jednoduché řešení pro zemědělce a poskytovatele služeb se stroji jiných výrobců, kteří chtějí používat univerzální systém navádění. Pro provoz systému AutoTracTM TIM potřebují univerzální displej 4. generace certifikovaný nadací AEF (4240 nebo 4640) s aktivací AutoTracTM a přijímač StarFireTM 6000 nebo 7000.

 

Stále více výrobců upravuje své traktory pro rozhraní AEF TIM. Společnost John Deere zpřístupňuje svůj systém řízení traktorů jiným výrobcům prostřednictvím ISOBUS, který má certifikaci AEF TIM. Podrobnosti o kompatibilitě stroje se systémem AutoTracTM TIM od John Deere najdete na stránce Databáze AEF.

 

Jakmile se začne systém AutoTracTM TIM používat, dá se doplnit následovně: Pokud má stroj (bez ohledu na značku) modem JDLinkTM, dají se data přenášet bezdrátově a zdarma díky Operations CenterTM John Deere. Pracovní postupy se tak dají nastavovat, plánovat, monitorovat a analyzovat v jediném online portálu. Zákazníci tak mohou používat funkce pro precizní zemědělství, například vytváření aplikačních map. Ty lze odesílat přímo do traktorů na poli pomocí systému John Deere AutoSetup. 

Aktivací systému AutoTracTM TIM společnost John Deere dokazuje, že otevřenost vůči ostatním výrobcům stále hraje důležitou roli. Společnost tak umožňuje zejména zákazníkům se smíšeným strojovým parkem snadno využívat řešení John Deere pro precizní zemědělství.